EGB Management
Uw betrouwbare ondersteuning.

Welkom bij EGB Management

Eric Gaalman

Bedrijfsorganisatie

Groeiende bedrijven hebben behoefte aan een organisatie welke professioneel is opgezet met de juiste mensen op gebied van kennis en betrokkenheid. Een praktische benadering van buitenaf, zorgt veelal voor het beste resultaat.

Eric Gaalman
Financieel Management

De basis voor een succesvolle groei is een verantwoorde financiële sturing. Balans tussen inkomende en uitgaande geldstromen in combinatie met verantwoorde investeringen is de kurk waar een organisatie op drijft.

Eric Gaalman
Marketing

Communiceren over het bedrijf en haar activiteiten/producten dient strategisch te worden voorbereidt. Tijdens een groei of veranderingsproces zorgt het interne enthousiasme vaak voor negatieve signalen naar buiten. 


EGB Management maakt een analyse van uw bedrijfsprocessen en biedt ondersteuning voor alle managementaspecten, zodat u zich alleen maar bezig hoeft te houden met uw kerntaken.

2018-12-27

Personeelstekort grijpt om zich heen

Er is al enige tijd sprake van een personeelstekort in diverse branches. Dit heeft grote gevolgen voor ondermeer de groei van de Nederlandse economie. Uitzendbureaus en met name detacheringsbureaus zitten met de handen in het haar. Bedrijven kunnen op dit moment geen goed geschoold personeel krijgen, en daarbij komt ook nog eens dat bedrijven worden geconfronteerd met het weghalen van personeel door “collega-bedrijven”. 
Het lijkt dan ook dat dit het moment is om te gaan voor loonsverhoging, een nieuwe uitdaging of misschien wel een carrière-switch. Pas echter op!! Het al oude gezegde “Het gras bij de buren is altijd groener” is ook nu van toepassing. Het blijft cruciaal dat je kiest voor een gezond bedrijf en ook een bedrijf dat past bij jou. De markt is wat overspannen, dus pas op dat je dit zelf niet wordt. Bedrijven die nu explosief groeien zijn niet per definitie de bedrijven die er over een paar jaar nog steeds zijn. Verder is de interne organisatie binnen deze bedrijven van nog niet geheel op orde waardoor er spanningen op de werkvloer ontstaan en dus een minder prettig arbeidsklimaat. Verder is er vaak sprake van veel nieuwe personeel, waardoor weinig betrokkenheid bij het bedrijf en ook een groot personeelsverloop. Je nieuwe collega’s zijn namelijk allemaal met een reden vertrokken bij hun oude werkgever, en het is een kunst om een dergelijke groep weer tot een eenheid te smeden.
Advies is dan ook: Bepaal eerst zelf wat je wilt, waar liggen je ambities en waar ligt je toekomst. Verder is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar je nieuwe werkgever en dan met name het bedrijf. Hoelang bestaat het bedrijf, hoe succesvol zijn ze, wat is de bedrijfscultuur, hebben ze een duidelijke visie en missie. En tot slot, laat geld niet de grootste drijfveer zijn, een goed bedrijf met jou als ideale potentiële medewerker, zal altijd resulteren in een mooi salaris!!

Succes!!   Eric Gaalman.

In deze 5 sectoren wordt personeelstekort nu echt een gevaar - Werfhttps://www.werf-en.nl/5-sectoren-in-gevaar-door-personeelstekort/

Eric Gaalman - 12:16:15 @ algemeen

EGB Management is een handelsnaam van Eric Gaalman Beheer BV